Tvarohový dortík s malinami bez mouky - ano, zase mlsáme ;)

Ano, ti co nás už nějakou tu chvíli znají, vědí, že razíme teorii, že i ten, kdo rád cvičí, si rád občas zamlsá. Zároveň si ale myslíme, že když už mlsat, tak něco, kde znáte složení, víte opravdu co mlsáte - takže nejlépe „home-made“. A tak vám v rámci našeho blogu přinášíme zase jednou recept na něco sladkého. Bonusem u tohoto výborného, lehkého dortíku je, že je naprosto bez mouky (takže si na něm pochutná i ten, kdo dodržuje bezlepkovou dietu), navíc plný tvarohu, jogurtu a ovoce… Ale hlavně, ta chuť…

Tvarohový dortík s malinami


Skvělý, lehký dortík, kde vůbec nenajdete mouku. Možná Vás překvapí, že bez problémů „drží“, i když korpus tvoří vlastně jen mleté mandle.

Suroviny:


  • 100 g mletých mandlímalina-pro-dortík-bez-mouky
    500 g měkkého tvarohu
    400 - 500 g bílého jogurtu
    100 g třtinového cukru
    1 vanilkový puding
    1 vejce
    maliny a jahody nebo ovoce podle podle chuti (a stavu zásob ;) )
    2 lžičky mleté skořice
    trochu másla na vymaštění formy

 

Postup:


  • Troubu rozpalte na 160°C.
    Dno dortové formy vyložte pečícím papírem a formu vymastěte máslem. Na dno formy nasypte mleté mandle, rozprostřete po celém dně a přitlačte. Povrch mandlí posypte skořicí (pokud nemáte rádi skořici, vynechte ji).
    Vyšlehejte tvaroh, jogurt a vejce s cukrem a vanilkovým pudingem. Hmotu nalijte na korpus z mandlí. Navrch dejte ovoce dle chuti (třeba maliny a jahody).
    Pečeme cca 45 minut.

 

A reálný výsledek? Tady je:

 Malinový-dortík-bez-mouky-1

 

Na fotce je dobře vidět, jak korpus drží, ačkoliv je jen z mandlí.

 

TIP: Chcete dortík trochu obměnit? Zkuste pro změnu ovoce neklást na povrch, ale smíchat s tvarohovou hmotou. Vedle malin a jahod jsme tento dortík připravovali třeba s broskvemi a výsledek nás nadchnul.

 

Tak doufáme, že jsme vás hezky inspirovali a příště už raději zase napíšeme něco o cvičení.