Co si obléknout na Pilates?

Pilates

Pilates je druh cvičení, se kterým se můžete v současné době setkat v mnoha fitness centrech. Za vznikem tohoto cvičení stojí zajímavý příběh jeho zakladatele, Josepha Pilatese, který při své cestě za nalezením vhodné cvičební metody pro sebe samotného vyvinul toto cvičení.
Jedná se o pomalé, soustředěné cvičení s důrazem na správné dýchání, plynulost a přesnost pohybu, který vychází ze středu těla, tzv. core. Cvičí se buď na speciálních strojích (s těmi se nejspíš setkáte ve studiích zaměřených převážně na pilates):

pilates-na-strojich-na-cvíčo

pilates-na-cvíčo-22

Nebo bez strojů, s váhou vlastního těla a pomůckami, jako jsou overbally apod.:

woman-1661548_1920

pilates-pomůcky-na-cvičení

Co si obléknout na cvičení Pilates:

Ze samotné podstaty cvičení Pilates vychází také vhodné oblečení pro toto cvičení. Oblečení na Pilates by pro Vás mělo být především pohodlné. To je hlavní pilates-na-cvíčozásada, na kterou byste měla myslet, než na hodinu cvičení odejdete. Díky tomu, že budete mít pohodlné oblečení, budete moct věnovat celou mysl samotnému cvičení, správnému dýchání, správnému provedení cviků, zatímco pokud byste zvolila např. nepohodlné kalhoty, které byste si co pět minut povytahovala výš, na samotné cvičení už vám zřejmě tolik správné energie nezbyde.
co-si-obléct-na-pilates-na-cvíčo

Obléknout si můžete např. legíny – ať už dlouhé, v ¾ nebo 7/8 délce, ale i široké kalhoty či kalhoty s nízkým sedem. Stejnou volnost máte ve výběru vršku – top, tílko, tričko s krátkým či dlouhým rukávem – jak je libo ;). Vzhledem k tomu, že je cvičení pilates pomalejší, lze zvolit i volnější střih oblečení.


Boty na Pilates nepotřebujete, protože se cvičí na boso. Pokud vám je cvičení na boso nepříjemné, můžete cvičit v ponožkách nebo použít speciální návleky.

Doporučujeme si také před první návštěvou pilates zjistit, zda v daném fitness centru potřebujete vlastní podložku na pilates nebo ne.

Pak už jen stačí popadnout ručník, pití a nejlépe také pozitivní energii a s chutí na to :)

Připadá vám po přečtení našeho článku, že na tom,  obléct se na Pilates, není nic složitého? Ano, je to tak, mnohem složitější může být se přesvědčit o tom, že právě dnes je ten správný čas vyrazit a tohle zajímavé cvičení vyzkoušet.



 


 

Z našeho sortimentu doporučujeme:

NÁVLEKY NA PILATES

Návleky mají prostřih na špičce a patě chodidla a jsou vyrobené  z příjemného, funkčního materiálu Supplex. Skvělé nejen pro pilates, ale třeba i jógu a další cvičení, kde se cvičí bez bot.

Návleky-Na-Pilates