Co si obléknout na jógu

Jóga je čím dál oblíbenější, pro někoho je jóga celá životní filozofie, pro někoho jen cvičení… Výběr je na každém z nás, stejně jako si můžeme vybrat z nepřeberných stylů jógy (např. power jóga, hatha jóga, bikram jóga, hormonální jóga).

Co-si-obléknout-na-jógu-Na-Cvíčo


Chystáte se na hodinu jógy a přemýšlíte, co si vlastně obléknout?

Naše první, základní, univerzální a jednoduchá rada pro výběr oblečení na jógu zní:

  • oblékněte se především pohodlně. Vaše mysl by se měla při cvičení věnovat prováděnému cvičení, správnému dýchání a vaše myšlenky by tedy neměly odbíhávat k tomu, že „legíny mi kloužou, pomoooc…“ nebo „to tričko jsem si měla vzít delší…“ apod.

Oblečení-na-jógu


Když se podíváte třeba na YouTube na tutoriály ze cvičení jógy, zjistíte, že oblečení může být opravdu různorodé (jen upozorňujeme, že sledování jógových tutoriálů bývá návykové a sledováním úžasných jógových sestav a pozic dokáže nejedna z nás strávit spoustu času).


Pro jógu se asi nejčastěji používají legíny, upnutý top či tílko (výhodou je, že oblečení nikde neplandá a nepřekáží), ale stejně tak můžete vidět cvičící ve volných kalhotech či trikách (tento výběr je dobrý třeba pokud se v oblečení "na tělo" necítíte dobře). Dobré je také přibalit si na hodinu jógu nějakou mikinu, aby jste mohla reagovat na případný aktuální pocit chladu. Jóga se většinou cvičí naboso, komu je to nepříjemné, může na hodinu jógy přibalit ponožky či návleky na nohy.

Jak-se-obléknout-na-jógu