Nezapomínejte na správné sportovní ponožky

Sportovní ponožky - to je kousek oblečení, na který se často zapomíná. Člověk často popadne zkrátka první použitelné ponožky, které mu přijdou pod ruku a moc nad tím nepřemýšlí. Kdo však někdy zažil při cvičení třeba takovou nepříjemnost, jako je klouzající ponožka (a následně pár dnů léčil nějakou tu odřeninu nebo puchýř), ten ví, že není od věci se i nad tímhle malým kouskem sportovního oblečení zamyslet.

Ponožky se dnes vyrábějí z nejrůznějších materiálů a svou funkčností se dokáží přizpůsobit sportovní aktivitě, kterou v nich plánujete provozovat.

Při náročnějších sportovních aktivitách je tak určitě vhodné, aby ponožky byly z materiálu, který je prodyšný. Funkčnost ponožek může být podpořena také obsaženým stříbrem, díky kterému je materiál antibakteriální. A na ponožkách můžete najít další vychytávky, jako je protiskluzový systém apod.

Běžci už většinou znají kompresní podkolenky, které zlepšují a stabilizují krevní oběh a napětí v nohách během i po sportu. Kompresní podkolenky jsou vhodné nejen pro běh, ale také třeba pro cyklistiku a fitness.

Nezapomínejte tedy na to, že i takové ponožky mohou při špatném výběru pokazit a naopak při správném výběru podpořit Váš sportovní zážitek.

sportovni-ponozky