Domácí nanuk - aneb i ten kdo rád cvičí, si rád zamlsá :)

Co si budeme povídat - i ten kdo rád cvičí, si chce někdy zamlsat.. A teplé počasí posledních dní přímo vyzývá k tomu, dát si něco dobrého a studeného, třeba nějaký ten nanuk. Jenže - přijdete do obchodu a zjistíte, že složení pochoutek v mrazících boxech bývá různé.. Třeba chcete mít lepší kontrolu nad tím, co dopřejete svému tělu. I když jde o nějakou tu mlsku.

Máme pro Vás dobrou zprávu. Vyrobit si doma výborný nanuk není vůbec těžké, ba přímo naopak.

Odměnou pro Vás pak bude nejen pochutnání si, ale také naprostá kontrola nad tím, co vlastně jíte. Nejrůznější formičky koupíte dnes všude, případně kelímek a dřívko by posloužili stejně..

Jahodovy-nanuk-1_1

 

A teď už naše inspirace:

 

DOMÁCÍ JAHODOVÉ NANUKY

 

Suroviny:

Na cca 12 nanuků (záleží samozřejmě na velikosti formiček) jsme si v nádobě o objemu 1,5 litru připravili:

Jahody (něco přes půlku nádoby)

1 banán

1žervé (balení 80 gramů, samozřejmě bez příchuti ;) )

150 - 200 gramů bílého jogurtu

Javorový sirup podle chuti (nebo med)

Trochu citrónové šťávy

 

Postup:

Všechny suroviny společně rozmixujeme tyčovým mixérem a směsí naplníme formičky. Pak již jen stačí dát formičky na mrazák a snažit se vydržet dostatečně dlouho s ochutnáváním :) Ano, přesně takhle jednoduché to je..

 

Tip navíc:

Pokud máte doma mátu nebo meduňku, nebojte se a přidejte pár lístků do směsi a rozmixujte se vším ostatním. Posunete tak své nanuky zase o level dál :)

 

Samozřejmě kreativitě se v tomto případě meze nekladou a tyto nanuky budou určitě dobré i s jiným ovocem.

Jahodovy-nanuk-2